top of page
LogoColorNoText_edited.jpg
op je tenen lopen 3.jpg

Wanneer je niet genoeg tijd neemt voor jezelf, niet regelmatig ontspant, vaker anderen dan jezelf op de eerste plaats zet, je eigen mening niet uitspreekt of niet de dingen doet die je graag wilt doen, zul je op een gegeven moment merken dat je steeds meer op je tenen gaat lopen.

En dat bedoel ik niet alleen figuurlijk. Altijd maar bezig zijn en jezelf geen rust gunnen betekent dat je geen aandacht besteedt aan jezelf en je gevoel. Je maakt dan geen tijd om even bij jezelf ‘in te checken' en je af te vragen hoe het met je gaat en wat je voelt.

Je gevoel negeren maakt dat je in je hoofd gaat zitten en niet meer met beide benen en voeten op de grond staat. Je gaat daardoor letterlijk “zweven” met je energie en je hebt geen goed contact meer met je lichaam. Dit vergt uiteindelijk zowel lichamelijk als geestelijk heel veel van jezelf.

Anderen belangrijker maken dan jezelf of je eigen wensen en passies in de kast zetten, is eigenlijk jezelf gevangen houden.

Vraag jezelf vaker af hoe je je voelt. Ons gevoel is ons navigatiesysteem en geeft perfect aan of we op de juiste weg zitten. Hoe meer waarde je hecht aan je gevoel, hoe gelukkiger je wordt.

Ontspanning en innerlijke rust geeft je meer focus, het verhoogt je productiviteit en maakt je creatiever. Dus in plaats van actief aan de slag te gaan en op je tenen te gaan lopen, kun je als je vastloopt beter achterover leunen en ontspannen. Het voelt misschien vreemd en ongemakkelijk, maar het is de moeite waard om elke dag even tijd voor jezelf in te plannen waarin je je helemaal tot rust komt.

We hebben toch niet voor niets voetzolen en hielen, waarom zouden we dan steeds op onze tenen gaan lopen?

bottom of page