Van burn-out naar mijn grenzen durven aangeven, van mij onzichtbaar maken naar mezelf belangrijk vinden

Mijn persoonlijke verhaal

Ik paste mezelf steeds meer aan en werd een 'pleaser'

Uit eigen ervaring weet ik hoe het is om weinig zelfvertrouwen te hebben. Het grootse deel van mijn leven was ik onzeker over mijn uiterlijk, in vriendschappen en relaties, in mijn werk en ga zo nog maar even door. Het beeld wat ik had van mezelf was niet erg positief en wist lang niet wat ik nu eigenlijk wilde in mijn leven.

Mijn voortdurende zoektocht naar bevestiging van anderen en de stress over wat anderen van mij dachten en vonden, maakte mij nog onzekerder. Ik paste mezelf steeds meer aan en werd een 'pleaser', ging teveel mijn grenzen over, was vaak onrustig en oververmoeid, werd een perfectionist en leefde naar de verwachtingen van andere mensen. Het leven werd zwaar en ik raakte mijzelf steeds meer kwijt. Diep van binnen was ik ongelukkig, maar liet dit niet zien aan de buitenwereld. Daar droeg ik een masker, om te overleven. Uiteindelijk leidde dit tot de zoveelste burn-out en depressie.

De dag dat ik besloot om het roer om te gooien...

Die dag kwam voor mij in april 2016, toen ik er helemaal genoeg van had om in vicieuze cirkels rond te blijven draaien en steeds weer veel te veel stress had van alles wat er in mijn leven gebeurde. Op die dag besloot ik om het roer om te gooien en op zoek te gaan naar iemand die mij daarbij kon helpen. En die vond ik in Amerika, een life coach bij wie ik 2 jaar coachprogramma's en trainingen heb gevolgd.  

Soms is het nodig om het eerst zat te zijn van waar je tegenaan loopt, om te besluiten om je open te stellen voor nieuwe inzichten en een andere manier van denken. Voor mij was het een duidelijke tweesprong, of houden wat ik had en weten dat het steeds slechter met mij zou gaan of een nieuwe weg inslaan. Het is meestal het onbekende wat je tegenhoudt om die stap ook echt te nemen. 

Nu ruim 4 jaar later is mijn leven totaal veranderd. Niet dat dat ineens ging, verandering is een proces, op zoek gaan naar jezelf is een persoonlijke reis en die kent z'n ups en downs. Er waren momenten dat ik er zelf ook niet meer in geloofde dat het mij ging lukken. Ik vergelijk het altijd met afvallen, dan heb je ook soms drempels waar je blijft stilstaan op je gewicht en je even een steuntje in je rug nodig hebt om daar weer overheen te komen. En dat steuntje gaf mijn coach mij steeds weer, met haar aanmoediging en oplossingen voor waar ik tegenaan liep.

Zo ontdekte ik mijn passie!

Nadat ik de coaching en trainingen had afgerond mocht ik bij haar ervaring opdoen als lid van haar team en kreeg zo een kijkje in de keuken van een professionele life coach en ontdekte daar mijn passie: mensen helpen om meer rust, energie en zelfvertrouwen te krijgen, zodat ze weer kunnen genieten van hun leven.

Inmiddels heb ik tientallen mannen en vrouwen mogen begeleiden en ondersteunen, in coachingsessies, trajecten en workshops. Die er, net zoals ik, genoeg van hebben om zichzelf onzichtbaar te maken en er echt voor willen gaan om nu eindelijk eens zichzelf te laten zien en iets moois te doen met hun kwaliteiten en talenten, met liefde voor zichzelf en hun omgeving.

Het is niet ingewikkeld, het is geen hogere wiskunde, je moet alleen weten hoe je het doet. En daar help ik je graag bij. Met praktische en makkelijke tools, die er ook voor mij elke dag weer voor zorgen dat ik lekker in mijn vel zit.  

Mijn opleidingen:

Innerlijke Energie Management

Energetische Healing/Reading

Jaaropleiding Mediumschap

Paramedisch Mediumschap

Mentorschap

De Nieuwe Coachopleiding, Intuïtief Coachen

Opleiding Life Coaching

12 Week Breakthrough 'Codependency Recovery'  Program

Master Your Reality 'Law of Attraction' Program

Self Love Coaching Program 

Bewustzijnsontwikkeling 'Awakened Mind'

En in de loop van de tijd nog veel meer trainingen en workshops gevolgd

Werkervaring opgedaan bij Life Coach Lisa A. Romano, het geven van workshops en begeleiding van beginnend coaches, therapeuten en mediums en in het coachend begeleiden van mensen die werken in de non-profit dienstverlening, 1-op-1 en teams 

Dit is waar ik in geloof...

Dat het niet egoïstisch is om jezelf op de eerste plaats te zetten. Hoe beter je voor jezelf zorgt, hoe meer je er kunt zijn voor een ander.

Dat als je blijft doen wat je altijd deed, je houdt wat je altijd al had. Dat je problemen niet kunt oplossen met dezelfde mindset als waarin ze zijn ontstaan.

Dat verandering werkt van binnen naar buiten. Wat je verandert in je binnenwereld wordt zichtbaar in je buitenwereld.

Dat je bewust zijn van wat je denkt, voelt en doet je leven kan veranderen, het veranderde de mijne.

Dat je alleen kunt worden wie je graag wilt zijn als je je openstelt voor een andere manier van denken en een andere manier van kijken naar jezelf en je omgeving.

Dat iedereen in zijn of haar leven wel eens hulp en steun nodig heeft van anderen en dat een coach een waardevolle aanvulling is in je leven, ik heb er 2!

Je kunt alleen veranderen wat je zelf ziet, begrijpt en voelt, anders zul je het ook niet lang volhouden.

Dat we door ervaringen in ons leven allerlei beschermende lagen hebben die niet alleen de pijn binnenhoudt, maar ook onze passies, dromen, creativiteit en ons potentieel.  

Wil jij meer rust, energie en zelfvertrouwen?

​Ik deel graag al mijn kennis en ervaring met jou, zodat ook jij jezelf op de eerste plaats zet en keuzes kunt maken die bij je passen. Je hoeft het niet alleen te doen, we doen het samen!