top of page
LogoColorNoText_edited.jpg
Een inbreker nodig je  ook niet uit in j

Ben jij je bewust van jouw gedachten?

Heb je je wel eens afgevraagd hoe het komt dat er gebeurde waar je al bang voor was? Dat wat je echt wilde vermijden, toch op je pad kwam?

We trekken in ons leven aan wat we denken en geloven en dat is niet altijd wat we ook willen. Je kunt jezelf zien als een magneet die alles waar je aan denkt, wat je voelt en waar je in gelooft, naar zich toe trekt.

Wil je iets graag en heb je daar positieve gedachten over en er vertrouwen in, dan gebeurt het ook. Er negatieve gedachten over hebben door eraan te twijfelen, je zorgen te maken of te denken dat het voor jou niet is weggelegd, betekent dat je er diep van binnen niet echt in gelooft. Het tegenovergestelde van wat je wilt komt dan op je pad. Sterker nog, je krijgt er zelfs nog meer van!

Een tip om eens te onderzoeken wat je denkt en waar je eigenlijk in gelooft, is een dag je bewust te zijn van wat je allemaal denkt en zegt, vooral tegen jezelf. En kijk dan aan het einde van de dag wat dat was.

Is het opbeurdend, optimistisch, inspirerend? Of wordt je daar eigenlijk zelf niet vrolijk van? Ben je net zo liefdevol naar jezelf als naar anderen? Je zult verbaasd zijn over wat je tegen jezelf zegt.

Zelf heb ik dit als onderdeel van mijn eigen coachingtraject gedaan. Ik schreef het op en keek er naar aan het einde van de dag. En ik schrok van wat ik allemaal tegen mezelf in mijn hoofd eigenlijk zei. Het heeft mij de inzichten gegeven over mijn eigen werkelijkheid. Je kunt tenslotte ook niets veranderen wat je niet weet, niet ziet en niet erkent.

Een reminder: een inbreker nodig je ook niet uit in je huis. Waarom zou je dan wel toelaten dat negatieve gedachten zich gaan thuis voelen in je hoofd?

bottom of page