top of page
LogoColorNoText_edited.jpg
Kopie van Intimiteit-min.jpg

Heb je alles maar voel je toch een leegte?

Vorige week sprak ik een jonge vrouw en ze zei: "Ik heb alles wat ik wil, een leuke vriend, 2 lieve en gezonde kinderen, een mooi huis, een auto voor de deur, een baan waar ik het naar mijn zin heb en toch ben ik nog steeds niet gelukkig. Er ontbreekt iets, maar ik weet niet wat."

Hoe kan het dat als je alles lijkt te hebben, je nog steeds een leegte voelt, dat iets lijkt te ontbreken?

Het is niet je omgeving of de dingen die je hebt die je vreugde en geluk brengen. Het is niet je carrière, je geld, je huis, je vakanties, je gezin of je familie. Het is wat je voelt bij die dingen die je vreugde en geluk brengen. Zelfs wie alles lijkt te hebben, kan hier flink mee worstelen.

Als je niet gewend bent om je bewust te zijn van je gedachten en je gevoelens en niet weet hoe je ze kunt sturen, kun je terechtkomen in vicieuze cirkels van gedachten en gevoelens die pijn en leegte veroorzaken.

Die gevoelens van pijn en leegte kunnen veranderen in brandstof om nog meer te kopen, nog meer te consumeren, je te omringen met nog meer spullen of mensen, een eindeloze zoektocht naar een naar buiten toe perfect leven.

Totdat je de oorzaak aanpakt van je emotionele pijn en gaat begrijpen dat een leegte in jezelf niet is op te vullen door uiterlijke omstandigheden, maar door je gedachten erover en hoe je je daarbij voelt. 

bottom of page