Bijna alle grote bedrijven hebben tegenwoordig flexwerk plekken en grote kantoortuinen.

Zelf werk ik er ook 3 dagen per week naast het coachen en als je hoogsensitief (HSP) bent, dan kan dit erg belastend voor je zijn. Na een dag werken kun je doodmoe thuis komen en heb je veel minder gedaan dan je van plan was. Bewust met je sensitiviteit omgaan kan je daarbij helpen.

Hoogsensitieve mensen nemen de hele dag door meer informatie en signalen op vanuit hun omgeving. En al die signalen en al je gevoelens en gedachten verwerk je op een dieper niveau dan iemand die niet hoogsensitief is.

Op een werkplek waar er veel om je heen gebeurt, staan je voelsprieten de hele dag uit en neem je heel veel informatie op uit je omgeving. Bewust en onbewust. Niet zo gek dus dat je hier erg moe van wordt en dat je misschien wel minder productief kunt werken op zo’n flexplek in een drukke omgeving.

Tip 1: Kies bewust je plek in de flexwerkruimte

Als je binnenkomt in je werkomgeving, neem dan de tijd om de ruimte in je op te nemen. En wees je heel bewust waar je vandaag behoefte aan hebt. Wil je dichtbij bepaalde mensen of collega’s zitten? Of heb je juist meer behoefte aan wat meer rust of juist (dag)licht? In een hoek zitten of met je rug naar een muur kan veiliger en rustiger voelen, omdat er niet steeds mensen achter je langs lopen.

Tip 2: Wees je bewust van hoe jij je voelt

Zit je niet lekker in je vel, ben je moe, gestrest of ben je al licht overprikkeld? Misschien is een drukke ruimte dan helemaal niet goed voor je en raak je ernstig overprikkeld. Creëer de mogelijkheid dat je op zo’n dag jezelf terug kan trekken op een rustige werkplek of een dag kunt thuiswerken, als je die mogelijkheid hebt.

Tip 3: Luister naar je favoriete muziek

Als er minder omgevingsgeluid bij je binnen komt dan ontvang je minder prikkels en informatie van buitenaf. Dit helpt je om je beter te concentreren, je bent minder snel afgeleid en je krijgt minder impulsen binnen. Door naar je favoriete muziek te luisteren, evt. met oortjes, heb je minder last van het omgevingsgeluid.

Tip 4: Houd prikkels van buitenaf op afstand

Waar je aandacht is, is je energie. Als je met je aandacht naar buiten gericht bent op een drukke werkplek, dan is je energie daar ook. Met als gevolg dat je je vermoeid voelt en je slecht kan concentreren op je werk. Door je aandacht naar binnen te richten en je meer bewust te zijn van jouw energie en je eigen energieveld, houd je impulsen en prikkels van buitenaf op afstand. Stel jezelf voor dat je in je eigen prettige bubbel zit en de energie van anderen en alle prikkels uit de ruimte, daar buiten blijven.

Door bewust met je sensitiviteit om te gaan, kun je met plezier werken in een onrustige ruimte en ook nog veel doen!

Wil je mijn artikelen in je mailbox ontvangen? 

Als je je aanmeldt, ga je akkoord met de Privacyverklaring.

Volg je mij al op Facebook?

Like of volg mijn pagina en blijf op de hoogte van tips, inspiratie en events/workshops voor meer rust, energie en zelfvertrouwen.